Teater regler

 

Teaterforeningens ordensregler

 

Når elever, instruktører, bestyrelsesmedlemmer og hjælpere skal fungere sammen, må der være kendte og accepterede regler, som fastlægger, hvad der forventes af hver person og hvad der er god opførsel. Hvis reglerne er fornuftige, og hvis vi retter os efter reglerne, kan vi opnå bedre resultater.

 

Teaterforeningens ordensregler har som mål at skabe det bedst mulige miljø, hvor eleverne, instruktører, bestyrelsesmedlemmer og hjælpere kan færdes trygt og hvor de kan opnå de bedst mulige resultater.

Reglerne er lavet i samarbejde mellem elever og voksne i teaterforeningen.

 

Alt med rød tekst, betyder der er bøde bagved til bødekassen. Bødekassen går til kage m.m. til alle i teaterforeningen.

 

ORDENSREGLER I TEATERFORENINGEN

 

Jeg forstår, at teaterforeningens regler er lavet, for at alle elever, instruktører, bestyrelsesmedlemmer og hjælpere kan få mest muligt ud af deres tid i teaterforeningen og have det rart og trygt i foreningen.

 

Jeg vil være et godt eksempel for andre, være imødekommen, ikke være sur, have det sjovt og tage godt imod alle, så alle får de bedste muligheder for at udnytte deres evner og får lyst til at være i teaterforeningen.

 

Derfor vil jeg overholde teaterforeningens ordensregler, som er:

 

 

 1. Jeg vil være til stede ved hvert navneopråb og sidde på scenekanten. Hvis jeg er forhindret, vil jeg give instruktøren besked via sms/telefonsamtale i god tid før navneopråb. Senest 2 timer før undervisningen. Hvis det ikke sker koster det 5,- kr.

 

 1. Jeg vil ikke spise slik og tyggegummi og drikke noget m.m. i undervisningen, det er KUN tilladt at spise og drikke i pausen, og ikke på scenen. Hvis det sker koster det 1,- kr.

 

 1. Jeg vil have alle nødvendige materialer klar til hver time (manuskript og sanghæfte). Hvis glemt (manuskript og sanghæfte) koster det 2,- kr. pr. hæfte. Erstatning af nyt koster 50,- kr. for manuskriptet, 20,- kr. for sanghæfte og cd 15,- kr. Ekstra materiale koster det samme som ved erstatning.

 

 1. Jeg vil kun forlade undervisningen med instruktørernes/hjælpernes tilladelse. Tisse SKAL ske i pauserne. Ønsker man at gå tidligere inden undervisningen slutter, SKAL det meddeles hurtigst muligt, senest ved undervisningens start.

 

 1. Jeg vil passe på mine egne, mine kammeraters, skolens og teaterforeningens ejendele, og være med til at undervisningsstedet ser pænt ud hele tiden.

 

 1. Jeg vil være høflig, hensynsfuld og respektere alle voksne og børn i teaterforeningen.

 

 1. Jeg vil tage ansvar for undervisningen ved at:

 

a) arbejde seriøst, ærligt, flittigt og gøre mit bedste for at nå den flotteste forestilling.

b) Ingen grineri, useriøshed og fjolleri i timerne.

c) være forberedt til timerne.

d) Øve hjemme på opgaverne, hvis ikke koster det 2,- kr.

e) Høre efter og ikke afbryde når andre taler. Hvis ikke jeg overholder det, koster det 1,- kr.

f) Ikke råbe af hinanden.

g) Snakke højt og tydeligt på scenen og når jeg bliver spurgte om noget.

h) Ikke stå med ryggen til publikummet.

 1. Jeg forstår at min medbragte mobiltelefon og andet elektronisk udstyr kun skal være fremme, når det er pause. Ellers er mobiltelefonen på lydløs eller slukket. Det koster 3,- kr. hvis man ikke, har sat sin mobiltelefon eller andet elektronisk udstyr på lydløs eller slukket den. Jeg forstår også, at teaterforeningen ikke erstatter mit elektroniske udstyr, hvis det mistes eller går i stykker.

 

 1. Grov opførsel, vold eller hærværk medfører øjeblikkelig hjemsendelse. Mine forældre bliver kontaktet inden hjemsendelse. Og derefter vil der tages stilling til om man kan vende tilbage.

 

 1. Man må ikke smække med dørene. Koster 1,- kr. pr. gang.

 

 1. Man må ikke bande, sige grimme ord og lyve. Koster 1,- kr. pr. ord m.m.

 

 1. Mobning medfører til samtale med alle parter samt med formand og instruktør, og grov mobning medfører øjeblikkelig hjemsendelse. Mine forældre bliver kontaktet inden hjemsendelse. Og derefter vil der tages stilling til om man kan vende tilbage.

 

 1. Ingen kliker, ikke bagtale nogle eller holde nogle udenfor. Hvis dette sker medfører det til samtale med alle parter samt med formand og instruktør, og ved grov bagtale medfører øjeblikkelig hjemsendelse. Mine forældre bliver kontaktet inden hjemsendelse. Og derefter vil der tages stilling til om man kan vende tilbage.

 

 1. Ingen øgenavne, hvis dette sker medfører det til samtale med alle parter samt med formand og instruktør.

 

 1. Man må ikke løbe i lokalerne. Det koster 2,- hvis det sker.

 

 1. Være på scenen uden tilladelse. Det koster 2,- kr. hvis det sker.

 

 1. Man rydder op efter sig selv. Det koster 2,- hvis man ikke husker det.

 

 1. Man må ikke prutte eller bøvse i timerne, hvis det sker, koster det 2,- kr. pr. gang.

 

 1. Det er ikke tilladt, at gør grin af andre. Hvis dette sker medfører det til samtale med alle parter samt med formand og instruktør.

 

 1. Alle hjælper hinanden.

 

 1. Jeg respektere at rekvisitterne kun bruges af dem, der har fået dem tildelt, og at man ikke kaster rundt med dem.

 

 1. Jeg respekterer mit udvalgte tøj og hår, og retter ikke på tøjet eller håret over øvelserne og på scenen. Det koster 2,- hvis man gør det.

 

 1. Man må ikke have venner / veninder med til teater.

 

Disse ordensregler er lavet Næstved d. 12/09-2014

 

_________________________________ ______________________ _____________________

Elev/ Hjælper / Bestyrelsesmedlem / Instruktører Forældre / Værges Formand