Hvem er vi

Hvem er vi:

Om SAT tidligere BAS

Birkebjergparkens Amatør Scene er en forening, der er opstået på baggrund af den gamle Centerscene, som blev nedlagt samtidig med Behandlingscentret.

 

Der var stiftende generalforsamling den 10. Juni 1991, hvorefter vi startede op i efteråret med vores første forestilling "Helårsnisserne" som blev opført med stor succes og megen entusiasme fra alles side, vi havde i tankerne at julespillet skulle opføres af børn, men dette kunne ikke lade sig gøre, for vi havde ikke så mange børn i foreningen på daværende tidspunkt, så de voksne måtte træde til. Det var starten på vores årligt tilbagevendende julespil.

 

Mange børn og unge har været en tur igennem vores forening, mange er blevet hængende, så vi på nuværende tidspunkt er oppe på 30 aktive børn og unge. Det er vores store drøm, der er gået i opfyldelse, nemlig at få lavet en "børne/unge afdeling" og en "voksenafdeling"

 

Det har været et stort ønske fra børnene, at de kunne få lov til at spille mere end julespillet. I foråret 2001, satte vi "Dyrene i Hakkebakkeskoven" op. Det er så meningen at vi fremover skal lave 2 forestillinger med børneteatret, forår og jul og 1 forestilling med voksenteatret om foråret.

 

I foråret ´92 lavede vi så vore første voksen-forestilling "Så længe mit hjerte slår - en nat med John Mogensen". Dette stykke er vores "Barn". Så derfor var det ikke svært, at vælge et stykke til vores 10 års jubilæum. Alle var enige - det måtte vi sætte op igen.

 

Mange af stykkerne vi har sat op, er cabareter, operetter og komedier, her kan nævnes: "Brudstykker" 1993, "Sommer i Tyrol" 1994, "Nitouche" 1995, "Styrmand Karlsen" 1996, "Reservebaronen" 1997, "Kys Hinanden" 1998, "Landmandsliv" 2000.

 

Vi startede som en lille forening med ca. 25 medlemmer, men er vokset stødt og roligt med årerne. I dag er vi oppe på ca. 100 aktive/passive medlemmer.

 

Birkebjergparkens Amatør Scene har på sin generalforsamling den 15. april 2009 besluttet at ændre sit navn til Sydbyens Amatørteater.

 

Efter fraflytningen i 2008 fra Teatersalen på Otterupvej til Multihus Sydpolen på Nøddeskovskolen, syntes vi, at det var passende at skifte navnet til Sydbyens Amatørteater. Vi er endvidere rigtig glade for lokalerne i Sydpolen.

 

Der er p.t. meget focus på Sydbyen efter indvielsen af Folkeparken og Sydpolen, og da de 2 skoler i området skifter navn til Sydbyskolen, vil vi gerne signalere, at vi et et aktivt og godt foreningstilbud, netop i Næstved Sydby.